През следващите дни времето ще се развали и за известен

...
  През следващите дни времето ще се развали и за известен
Коментари Харесай

Капризно време: Хлад до петък, топъл уикенд. Април идва с дъжд!

  През идващите дни времето ще се скапе и за прочут интервал ще се лишим от слънчевата и топла пролет, сочат прогнозите на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Днес над източната половина от страната и в планините времето ще остане най-вече облачно, тук-там ще има слаби валежи. Над северозападната част от страната ще има обилни разкъсвания и понижения на облачността, написа TrafficNews.bg. 

Ще духа до сдържан северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса. Дневните ще се намалят още и оптималните ще са сред 12 и 17 градуса.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там със слаби превалявания от дъжд. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от северозапад, който по-късно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

По планините ще е най-вече облачно, основно преди обяд, на обособени места - с валежи от дъжд, над към 1500 метра - от сняг. След обяд облачността ще стартира да се раздира и понижава и ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градуса.

Сутрешните градуси в четвъртък и петък, най-много във високите полета на Западна България, е допустимо да са негативни. През деня също ще остане студено.

Развалянето на времето обаче няма да е толкоз съществено и за дълго, още събота слънцето се завръща и през уикенда ще се радваме още веднъж на хубавото пролетно време.

Така ще изпратим март със относително хубаво време, макар краткотрайното и кратковременно утежняване, само че ще посрещнем април с дъжд, облаци и по-ниски температури.

Още в понеделник от северозапад разширяващ се фронт на високо атмосферно налягане ще донесе вятър, облаци и валежи.

Вече във вторник, сряда и изключително след четвъртък (след 4 април) атмосферната циркулация над Южна Европа и над Средиземноморието най-вероятно ще се промени, ще стартират да се образуват и циклони и след 4-5 април времето у нас се обрисува да бъде облачно и дъждовно за по-голям интервал от време. Дори е допустимо да продължи до 10-12 април.

Според предварителната прогноза може да вали и в интервала сред 18 и 29 април.

Средните температури през април ще са с 3°С до 4°С по-високи от мартенските. Очаква се междинните оптимални температури да са сред 15 и 20 градуса, а междинните минимални - сред 4 и 9.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР